Andere zorgverzekering in 2021? Opzeggen vóór 1 januari!

Er zijn grote verschillen in de premie van de basis-zorgverzekering in 2021. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste bedraagt volgend jaar ruim € 500. Reden genoeg om uw zorgverzekering weer eens goed onder de loep te nemen.

Als u uw huidige zorgverzekering vergelijkt met andere, kijk dan niet alleen naar hoogte van de premie van de basisverzekering. Onderzoek ook de vrijheid die u heeft om naar de zorgverlener van uw keuze te gaan. Bij sommige verzekeringen heeft u slechts een beperkte keuze. Wilt u toch naar een andere arts of een ander ziekenhuis, dan moet u bijbetalen.

Aanvullende zorgverzekering 

Vergelijk verder de prijs en voorwaarden van aanvullende verzekering(en). Ook in aanvullende- en tandartsverzekeringen onderscheiden de aanbieders zich sterk van elkaar. Uiteindelijk draait het om het totaalplaatje, niet alleen om de basispremie. U bent overigens niet verplicht om uw aanvullende zorgverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten als uw basisverzekering.

Overstappen 

Als u besluit om over te stappen, moet u uw huidige verzekering voor 1 januari 2021 opzeggen. U heeft daarna tot 1 februari 2021 de tijd om een nieuwe zorgverzekering met terugwerkende kracht af te sluiten. 

Nieuws