Afhandelen autoschade wordt eenvoudiger

Autoverzekeraars willen een regeling invoeren waarmee het makkelijker wordt om schades aan motorrijtuigen snel af te handelen. Bij een ongeluk dat niet uw schuld is, schieten ze het schadebedrag voor. Nu moet de verzekeraar van de tegenpartij de schade nog betalen en dat duurt soms lang.

Zodra de regeling ingaat, kunnen wij dus ook een schade die niet door uw schuld is ontstaan direct bij uw eigen verzekeraar claimen. Die betaalt het schadebedrag uit en verhaalt het vervolgens op de verzekeraar van de veroorzaker. Het enige wat u hoeft te doen, is de schade aan ons doorgeven.

Vlotte afhandeling 

Het grote voordeel voor u is dat de schade-afhandeling hierdoor een stuk vlotter zal gaan. Praktisch gezien betekent dit dat u het geld eerder op uw rekening krijgt gestort of eerder een afspraak kunt maken om de schade te laten herstellen. 

WA-verzekering 

De regeling geldt voor schades aan voertuigen van particulieren die een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) hebben. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft inmiddels toestemming gegeven voor de nieuwe werkwijze. Naar verwachting gaat de regeling medio 2021 in.

Nieuws