Aantal snorfietsen stijgt explosief, ook meer brommers verkocht

Het aantal snorfietsen in Nederland groeit razendsnel. In juli kwamen er bijna 8.000 bij en dat is ruim 60% meer dan in dezelfde maand in 2019.  Overweegt u om binnenkort een snor- of bromfiets te kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van een goede verzekering.

In de eerste zeven maanden van 2020 zijn er ruim 34.000 nieuwe snorfietsen geregistreerd, meldt branchevereniging BOVAG verder. Dat is 43% meer dan vorig jaar. De verkoop van nieuwe bromfietsen en speed pedelecs steeg vooralsnog met 3,5 procent. 

Meer vraag naar individueel vervoer 

Volgens BOVAG is er een directe relatie met de coronacrisis. De branchevereniging ziet een sterk groeiende vraag naar individuele vormen van vervoer als alternatief voor het openbaar vervoer. Een snorfiets is dan een betaalbaar alternatief voor woon-werkverkeer en andere middellange afstanden.  

Al in april nam het aantal verkopen van snorfietsen toe met 30%, in mei en juni steeg dat naar respectievelijk 66% en 83%. Ter vergelijking: in maart noteerde de branche nog een daling van 19%.  

Verplichte WA-verzekering 

Snor- en bromfietsen moeten altijd minimaal worden verzekerd voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Die verzekering dekt de schade van anderen als u een ongeluk veroorzaakt.  

Aanvullende dekkingen 

Veel eigenaren kiezen er echter voor om hun snor- of bromfiets aanvullend te verzekeren. Voor eigen schade, al dan niet als gevolg van vandalisme, bijvoorbeeld. Ook diefstalverzekeringen zijn populair. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om extra dekkingen af te sluiten, bijvoorbeeld voor accessoires en helmen. 

Nieuws