Meer thuiswerkers, minder autoschade

Vanwege de coronacrisis werken veel mensen vanuit huis. Ze maken daardoor minder kilometers en rijden minder schade. Dat merken ook de autoschade-herstelbedrijven. Branchevereniging FOCWA zegt dat de omzet tot wel de helft is afgenomen.

Volgens een woordvoerder meldt zo’n 80% van alle leden een flinke omzetdaling. Dat schrijft Autoweek. FOCWA maakt zich zorgen omdat de marges in de branche niet groot zijn. Dit komt mede vanwege investeringen die de branche heeft gedaan om moderne auto’s te kunnen repareren.

Goed nieuws voor verzekeraars

Minder schade is natuurlijk goed nieuws voor autoverzekeraars. Maar geven die het voordeel weer terug aan de polishouders, bijvoorbeeld door de premies te verlagen? Volgens koepelorganisatie Verbond van Verzekeraars is het nog te vroeg om dat te zeggen.

Nog geen exacte cijfers

Het Verbond bevestigt weliswaar dat het erop lijkt dat er minder schade wordt gereden, maar kan nog niet zeggen wat de exacte cijfers zijn. Dit komt omdat die gegevens meestal pas na enkele maanden beschikbaar zijn.

Premie autoverzekering omlaag?

Daardoor kan de koepelorganisatie ook niet zeggen of dit een daling van de premie van autoverzekeringen zal betekenen. Vooralsnog is dit de keuze van autoverzekeraars zelf.

Nieuws