Camper en caravan erg populair. Maar wat is er verzekerd?

Naar verwachting zullen meer Nederlanders dit jaar vakantie vieren in eigen land. Ook – of vooral – eigenaren van campers en caravans. Zij hebben meestal hun eigen sanitair ‘aan boord’ en dat is in deze tijd een extra geruststelling.

Campers en caravans zijn enorm populair. In het afgelopen jaar steeg de verkoop van nieuwe caravans en – vooral – campers weer flink. Ook op de tweedehandsmarkt doen campers en caravans het goed.

Camper verzekeren: denk aan de inboedel

Zo’n kostbaar bezit wilt u natuurlijk wel goed verzekeren. Voor campers is dat redelijk overzichtelijk. Uw camper moet u, net als uw auto, verplicht verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid.

De kans is groot dat u meer zekerheid wilt en dus kiest voor een beperkte of volledige cascoverzekering. Houd er wel rekening mee dat daarmee alleen de camper zelf is verzekerd; voor de inboedel moet u uw polis uitbreiden met een extra schadeverzekering.

Veel verschil in caravanverzekeringen

Voor caravans is het iets ingewikkelder. Allereerst omdat het uitmaakt of de caravan aan de auto is bevestigd of niet. Zolang uw caravan achter uw auto hangt, is deze voor de wettelijke aansprakelijkheid verzekerd op uw autopolis. Maar let op: ook als u een all risk autoverzekering heeft, is de caravan alleen WA verzekerd!

Wilt u schade die ontstaat door noodweer, inbraak of door uw eigen schuld vergoed krijgen? Dan moet u een aparte caravanverzekering afsluiten. Ook deze kunt u uitbreiden met een inboedeldekking. Voor caravanverzekeringen geldt dat er grote verschillen zijn in de dekkingen. Lees daarom de voorwaarden goed door voordat u er een afsluit.

Nieuws