Is uw verzameling wel goed verzekerd?

Veel Nederlanders verzamelen. Dan kunnen postzegels of munten zijn, maar ook oude wijnen of kunstwerken. Maar wat als er iets gebeurt waardoor uw verzamelstukken beschadigd raken? Zijn ze dan wel goed verzekerd?

Mede vanwege de lage spaarrente zoeken consumenten naar alternatieve manieren om hun geld te laten renderen. Sommigen gaan beleggen, anderen kopen bijzondere artikelen in de hoop dat deze over een paar jaar meer waard zijn. Geldt dat ook voor u? Dan is de kans groot dat uw verzameling meer waarde heeft dan u zich realiseert.

Inboedelverzekering vaak niet afdoende

Als verzamelaar moet u er rekening mee houden dat kostbare bezittingen zoals kunst vaak niet of slechts deels zijn verzekerd op uw inboedelverzekering. In de meeste gevallen keert die verzekering maximaal een paar honderd, soms duizend euro uit bij schade of diefstal. Niet per object, maar in totaal! Datzelfde geldt overigens voor sieraden, audio-visuele apparatuur en muziekinstrumenten.

Kunstverzekering of kostbaarhedenverzekering?

Heeft u aanzienlijk meer waarde in uw verzameling zitten? Dan is het verstandig om een extra verzekering af te sluiten. U kunt kiezen voor een specifieke (kunst)verzekering, maar het kan ook interessant zijn om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Die dekt namelijk meerdere waardevolle spullen. U kunt zo’n verzekering vrijwel altijd in uw pakketverzekering opnemen, wat u meestal ook nog een korting op de premie oplevert.

Nieuws