Elektrische fiets populair bij dievengilde

Elektrische fietsen zijn populairder dan ooit. Niet alleen bij consumenten, ook bij fietsendieven. Volgens verzekeraars zijn er in 2019 bijna 4.000 meer gestolen dan in het jaar ervoor.

Worden ‘gewone’ fietsen vaak door gelegenheidsdieven gestolen, achter diefstal van elektrische fietsen gaan vaak goed georganiseerde criminele bendes schuil. Mede daardoor zijn er vorig jaar bijna 40% meer e-bikes ontvreemd.

Verankeren aan de wereld

Vooral rondom winkelcentra, uitgaansgelegenheden en in de buurt van stations worden veel e-bikes gestolen. Het beste kunt u uw fiets in een (bewaakte) fietsenstalling parkeren. Is dat niet mogelijk? Veranker hem dan aan ‘de wereld’, zoals bijvoorbeeld een lantaarnpaal of een hek. Gebruik verder tenminste twee verschillende sloten om uw fiets op slot te zetten.

Thuis

Ook in de buurt van de eigen woning verdwijnen regelmatig fietsen. Het is daarom verstandig om uw fiets altijd binnen te zetten. Heeft u geen ruimte in uw garage, schuur of berging? Zet uw fiets dan in elk geval binnen een omheining en doe hem altijd op slot, bij voorkeur met meerdere sloten.

Fietsverzekering

De prijs van een gewone fiets is gemiddeld € 1.000, voor een e-bike betaalt u al snel zo’n € 2.000. Een fiets is dus een kostbaar bezit! Daarom is een fietsverzekering voor uw nieuwe fiets of e-bike een serieuze optie.

Premie

Net als bij een autoverzekering hangt de hoogte van de premie onder andere af van de nieuwwaarde van uw fiets. Ook uw woonplaats, het soort sloten en het wel of niet aanwezig zijn van een antidiefstal-chip spelen een rol bij het vaststellen van de premie.

Dagwaarde of nieuwwaarde

U kunt uw fiets verzekeren tegen nieuwwaarde of tegen dagwaarde. Let bij het afsluiten van de verzekering verder goed op de maximale uitkering van de fietsverzekering.

Nieuws