Coronacrisis en uw reisverzekering

Veel van onze bezoekers hebben vragen over hun reisverzekering. Daarom hebben we in dit artikel enkele weetjes voor u op een rij gezet.

Net als bij andere verzekeringen kunnen de voorwaarden van reisverzekeringen flink van elkaar verschillen. Niet alleen per verzekeraar, ook per product. Zo biedt een basisreisverzekering bijvoorbeeld minder dekking dan een allriskverzekering.

Annuleringsverzekering

Het antwoord op de vraag wat een geldige reden is voor annulering, kan daardoor ook van polis tot polis anders zijn. Zo kunt u er bij de ene verzekering wel gebruik van maken als er op uw reisbestemming een besmettelijke ziekte uitbreekt, maar bij de andere niet.

Negatief reisadvies

Datzelfde geldt voor een geplande vakantie of reis naar een bestemming waarvoor het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies heeft gegeven. Bij sommige verzekeringen is dit een reden voor annulering, bij andere niet.

Overzicht

Heeft u een reis geboekt die niet kan doorgaan, controleer dan uw polisvoorwaarden. Of kijk op de informatiepagina van het onafhankelijk onderzoeksbureau MoneyView. Hier vindt u de belangrijkste voorwaarden en bepalingen van reis- en annuleringsverzekeringen in verband met de coronacrisis.

Nieuws