Wintersportvakantie? Check uw reisverzekering!

Gaat u binnenkort naar de sneeuw? Lees dan de voorwaarden van uw reisverzekering weer eens goed door! Veel Nederlanders overschatten namelijk de dekkingen ervan.

Dat geldt zeker als u van plan bent om meer risico te nemen, bijvoorbeeld door off piste te gaan skiën. Reisverzekeringen kunnen namelijk sterk verschillen in de vergoedingen als u onverhoopt een ongeluk krijgt.

Duizenden euro’s

Als de traumahelikopter u moet oppikken en u daarna liggend met een gipsvlucht naar Nederland wordt vervoerd, lopen die kosten al snel op tot duizenden euro’s. En daar kunnen de medische kosten in uw vakantieland nog -deels- bijkomen!

Wintersportdekking

Gelukkig is het vaak mogelijk om u tegen deze financiële risico’s te verzekeren. U moet dan wel een extra wintersportdekking bij uw reisverzekering afsluiten. Maar let op: ook dan verwacht de verzekeraar dat u uw verantwoordelijkheid neemt en bijvoorbeeld niet alleen op pad gaat of op uw ski’s stapt als er lawinegevaar is.

Controleren is verstandig

Ook als u niet van plan bent om extra risico’s te nemen, is het verstandig om de dekkingen van uw reisverzekering te controleren. Wellicht dat u in de voorwaarden toch iets ziet, waardoor u zich beseft dat een aanvullende reisverzekering verstandig is. Bijvoorbeeld omdat u een hogere bagagedekking wilt.

Nieuws