Half miljard pensioengeld niet uitgekeerd

Maar liefst een half miljard euro aan pensioengeld wordt niet uitgekeerd. Het gaat om zogenoemde ‘vergeten pensioenen’. De betreffende gepensioneerden melden zich niet bij de pensioenfondsen. Die kunnen op hun beurt de rechthebbenden niet vinden.

Een en ander blijkt uit onderzoek van televisieprogramma Meldpunt en de ombudsman van Omroep Max. Volgens de zeven grote pensioenfondsen die zijn geïnterviewd, betreft het tenminste 191.000 Nederlandse pensioenen die niet worden uitgekeerd. Hoewel het vaak om kleinere jaarbedragen gaat, zijn er ook rechthebbenden die tienduizenden euro’s laten liggen.

Mijnpensioenoverzicht.nl

In sommige gevallen zijn de gepensioneerden naar het buitenland vertrokken. Maar naar verwachting laten ook veel mensen die in Nederland wonen geld liggen. Denk u dat u of iemand in uw directe omgeving een ‘vergeten pensioen’ heeft? Kijk dan eerst eens op mijnpensioenoverzicht.nl.

Gaat het om een ouder pensioen, dan bestaat de kans dat er geen informatie is te vinden op de website. In dat geval kan het lonen om contract op te nemen met het desbetreffende pensioenfonds.

Pensioengat

Overigens is het voor iedereen verstandig om met zekere regelmaat op mijnpensioenoverzicht.nl te kijken. Hier ziet u precies hoeveel AOW en pensioen u inmiddels heeft opgebouwd. Zeker als u meerdere werkgevers heeft gehad, kan het zijn dat u meerder kleine pensioenen heeft.

Daarmee loopt u ook kans op een pensioengat. Gelukkig zijn hiervoor meerdere oplossingen denkbaar. Zo kan het interessant zijn om pensioenen samen te voegen, als uw pensioenfonds(en) dat toestaan.

Pensioen verhogen

Maar u kunt ook zelf stappen ondernemen om uw pensioensituatie te verbeteren. Bijvoorbeeld met verzekeringsoplossingen zoals een lijfrenteverzekering of een koopsompolis.

Nieuws