Bromfietsverzekering: waar moet u op letten?

Een bromfiets of scooter is een kostbaar bezit. Een goede cascoverzekering is daarom geen overbodige luxe. Maar hoe kiest u de beste bromfietsverzekering met de scherpste premie?

Bromfietsen, snorfietsen en scooters zijn erg populair bij het dievengilde. Bijna één procent van alle ‘brommers’ wordt gestolen. Daardoor zijn de premies voor bromfietsverzekeringen die ook diefstal dekken erg hoog. Zo hoog, dat u na drie jaar gemiddeld net zoveel premie heeft betaald als de dagwaarde van het voertuig op dat moment.

Risico-opslag

Jongeren betalen daarnaast een risico-opslag, waardoor de premie nog hoger is. Waarschijnlijk is dit één van de redenen waarom het aantal jongeren met een bromfiets in de afgelopen tien jaar flink is gedaald. Eén en ander blijkt uit recent onderzoek van MoneyView.

Regelmatige berijder

Mede door die risico-opslag verzekeren ouders de bromfiets of scooter vaak op hun naam. Maar pas op, dit heeft risico’s. Als zoon of dochter namelijk niet is geregistreerd als (regelmatige) berijder, dan mag de verzekeraar bij een schade uw eigen risico verhogen. In de praktijk kan dit oplopen tot maar liefst € 5.000!

Ook kan het zijn dat een deel van de schade op u wordt verhaald. Sommige aanbieders keren zelfs helemaal niets uit als de schade is veroorzaakt door een jongere bestuurder die niet bekend is bij de verzekeraar. Lees dus altijd goed de kleine lettertjes van de verzekeringspolis!

Beste keuze

Eerlijkheid duurt het langst. Ook als dat betekent dat u wat meer premie moet betalen. Maar ook dan kan kiezen nog best ingewikkeld zijn. Net als bij autoverzekeringen zijn er flinke verschillen tussen de polissen van de verschillende aanbieders.

Nieuws