Is contant geld wel verzekerd?

Heeft u regelmatig veel cash op zak? Dan is de kans groot dat uw verzekeraar niet alles vergoed bij verlies of diefstal. Inboedelverzekeringen kennen namelijk een maximale vergoeding voor contant geld.

De afgelopen jaren zijn we – zeker in Nederland – steeds meer elektronisch gaan betalen. Via iDeal, met de pinpas en met onze smart phone. Toch is cash nog lang niet verdwenen. Sterker nog, een recent onderzoek toont aan dat er wereldwijd meer contant geld wordt gebruikt dan enkele jaren geleden.

Maximaal € 1.500

Maar let op: als uw geld wordt gestolen of u verliest het, dan gelden er maximale vergoedingen voor het bedrag dat u terugkrijgt. Afhankelijk van de verzekering bedragen die tussen de € 250 en € 1.500. De hoogte van de schadevergoeding kan verder nog afhangen van de vraag of het geld uit huis wordt gestolen of niet.

Spaargeld 

Veel spaarders denken erover om hun rekening leeg te halen als de rente negatief wordt en ze dus moeten gaan betalen om te mogen sparen. Gezien de genoemde maximale vergoedingen is dat in de meeste gevallen niet zo’n goed idee. 

Reisverzekering

Neemt u contant geld mee als u op reis gaat? De kans is groot dat uw standaard reisverzekering geen dekking biedt als u bestolen wordt of uw geld kwijtraakt. Wel is het mogelijk om een aanvullende dekking af te sluiten waarmee u cash tot een bepaald maximum verzekert.

Nieuws