Verzekeraars strenger bij schade aan smartphone, tablet en laptop

Zijn uw smartphone, tablet en laptop nog wel goed verzekerd? Veel verzekeraars hebben hun voorwaarden voor schade aan mobiele elektronica binnen de inboedelverzekering namelijk veranderd of doen dit binnenkort.

Kapotte mobieltjes en tablets behoren inmiddels tot de meest geclaimde schades op de inboedelverzekering. Om de premie van de verzekering niet te veel te laten stijgen, zijn de regels bij schade aan mobiele elektronica daarom strenger geworden.

Eigen risico omhoog

Sommige maatschappijen hebben het eigen risico bij schade verhoogd. Opvallend is dat u vaak meer moet betalen als u uw telefoon heeft laten vallen dan wanneer deze is gestolen of als de schade door brand is ontstaan.

Aparte dekking

Andere verzekeraars hebben mobiele elektronica helemaal uit de basis inboedelverzekering gehaald. In dat geval moet u een aanvullende dekking afsluiten voor mobiele elektronica of een aparte verzekering nemen.

Schade onderweg

Als u onderweg een ongelukje hebt met één van uw apparaten, moet uw inboedelverzekering in elk geval een buitenhuisdekking hebben om voor een schadevergoeding in aanmerking te komen. U kunt er ook voor kiezen om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Controleer ook in dat geval of er sprake is van dekking buiten de deur.

Grote verschillen

Ondanks de strengere regels kan de dekking per verzekeraar nog steeds flink verschillen. Zo vergoedt de ene maatschappij de nieuwwaarde, stelt de andere reparatie verplicht als dat mogelijk is en heeft u bij de derde zelf de keuze. Ook de hoogte van het eigen risico kan fors uiteenlopen.

Nieuws