Kitten en pup hebben grotere kans op een ongeval

Jonge dieren lopen vaker dan oudere dieren letsel op door een ongeval. Natuurlijk wilt u dan dat uw hond of kat door de dierenarts geholpen worden. Maar die kosten kunnen flink tegenvallen. Verzeker uw huisdier daarom goed.

Ruim tachtig procent van de huisdieren heeft weleens een ongeluk gehad. Het opeten van iets gevaarlijks, is daarbij de belangrijkste oorzaak. Chocolade is een bekende boosdoener, maar ook schuursponsjes, teddyberen en zelfs junkpoep worden verorberd. Het zijn vooral jonge dieren die de gekste dingen in hun bek stoppen. Net als kinderen zien ze geen gevaar en zijn nog wat onhandig. Om vast te stellen wat er in de buik van het dier zit, moet er soms een röntgenfoto of echo gemaakt worden. De uiteindelijke rekening kan wel meer dan 500 euro bedragen.

Andere ongevallen

Ook het risico op andere ongevallen is bij jonge dieren groter dan bij oudere dieren. Zo lopen zij gemakkelijker een verwonding of kneuzing op bij het spelen en hebben ze sneller een bijtwond te pakken of een botbreuk. Jonge honden worden bovendien nogal eens het slachtoffer van een aanrijding en jonge katten kunnen gewond raken door een val, bijvoorbeeld van een balkon of uit een boom.

Eenvoudige of uitgebreide verzekering

Een huisdierenverzekering is niet alleen een uitkomst is voor oudere dieren, want juist de puppies en kittens worden vaker het slachtoffer van een ongeval. Gelukkig realiseren steeds meer huisdierbezitters dat. Met een huisdierenverzekering kunt u voor allerlei medische kosten een vergoeding krijgen. De keuze in dierenverzekeringen is groot, u kunt zich zo uitgebreid verzekeren als u wilt.

Nieuws